MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Ponedjeljak, 21. 09. 2009.

Počela osnovna informatička obuka

Osnovna informatička obuka
Nije to tako teško kao što izgleda
U ponedjeljak, 21. IX. 2009. godine počela je "Oazina" osnovna informatička obuka za grupu nezaposlenih Baranjaca. Obuka se provodi kroz "Oazin" projekt "Besplatna informatička obuka i tečajevi stranih jezika za nezaposlene Baranjce", koji financira Ministarstvo regionalnog razvitka, šumarstva i vodnoga gospodarstva sredstvima Svjetske banke.

Osnovna informatička obuka obuhvaća stjecanje znanja iz Windowsa, Worda, Excela i korištenja interneta. Obuku provodi ing. Srđan Canjko svakog radnog dana.

Ponedjeljak, 21. 09. 2009.

"Jesen u Baranji" 2009.

Jesen u Baranji 2009.
600 sudionika ...
Na ovogodišnjoj "Jeseni u Baranji", prema podacima istoimene udruge koja ju je i organizirala, učestvovalo je oko 600 sudionika, a na 14 različitih programa bilo je oko 6.000 posjetilaca. Prema riječima predsjednika udruge Živka Jalšovca, belomanastirskog dogradonačelnika, rezultati su iznad očekivanja. Za ovogodišnju manifestaciju utrošeno je 75.000 kuna, a ovo je prva godina da su se uključili i sponzori.

Za sudjelovanje na "Jeseni u Baranji" sudionicima su, među njima i Mirovnoj grupi Oaza, dodijeljene zahvalnice.

Tečaj engleskog jezika
Polaznice tečaja trećeg stupnja
U ponedjeljak, 21. IX. 2009. godine počeo je treći stupanj tečaja engleskog jezika, koji pohađa 6 polaznica (od kojih su neke bile polaznice prvog i drugog stupnja). Tečaj se odvija u sklopu potprojekta "Besplatna informatička obuka i tečajevi stranih jezika za nezaposlene Baranjce" Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.
Polaznice tečaja su (prema slici, kružno slijeva nadesno):
Justina Skeledžija, Beli Manastir; Dragica Malinić, Karanac; Ljiljana Svet, Beli Manastir; Marina Mečević, Petlovac; Zorka Frank, Beli Manastir; Željana Laketa, Beli Manastir.

Oazin internet-klub
Privremeno skraćeno radno vrijeme
Zbog održavanja informatičke obuke i tečaja engleskog jezika "Oazin" internet-klub privremeno radi skraćeno i to po sljedećem rasporedu:

- ponedjeljak - 10,30-17,30 h
- utorak         - 10,30-19,00 h
- srijeda        - 10,30-17,30 h
- četvrtak      - 10,30-16,30 h
- petak          - 10,30-19,00 h

Projekt Pomoć starim i nemoćnim osobama
Beli Manastir: Pomoć starim osobama
Dana 31. VII. 2009. godine završen je onaj dio "Oazinog" projekta "Pomoć starim i nemoćnim osobama" koji je financiralo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Projekt se nastavlja i dalje, a financira se "Oazinim" vlastitim sredstvima, manjim dijelom sredstvima Osječko-baranjske županije te volonterskim radom "Oazinih" aktivistica.

U toku osmog mjeseca 2009. godine pet aktivistica Mirovne grupe Oaza (Ana, Dubravka, Sandra, Snježana i Stela) obilazile su 25 starih osoba. Obavile su ukupno 190 obilazaka. Svaka stara osoba u prosjeku je posjećivana 2 puta tjedno.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok