MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Četvrtak, 31. 12. 2009.

Zadnji broj "Slavonskog doma

Slavonski dom
Novogodišnja čestitka čitaocima
U četvrtak, 31. XII. 2009. godine, izišao je zadnji, 1860. broj "Slavonskog doma", osječkih regionalnih novina, koje su objavile mnogo članaka o radu Mirovne grupe Oaza. O tim smo novinama na ovim stranicama pisali 20. X. 2009. godine povodom 1800. broja i 26. XI. kad je smanjen broj stranica i kad je iz novina izbačena čak i križaljkama pa se već tada moglo pretpostaviti da im se bliži kraj.

U jednom periodu "Slavonski dom" je imao čak šest lokalnih izdanja (za Osijek, Baranju, Đakovštinu, Požeštinu, Valpovštinu i Vinkovce) pa su tako i male sredine imale svoj lokalni list. Zato je šteta što je, nakon deset godina, taj projekt prestao, da ne kažemo propao.

Evaluacijski sastanak u Hotelu Patria
Uspješna 2009. godina

U utorak, 29. XII. 2009. godine, u belomanastirskom Hotelu Patria, s početkom u 18 sati, održan je prošireni evaluacijski sastanak "Oazinog" Upravnog odbora. Na sastanku su sumirani rezultati koje je "Oaza" ostvarila u 2009. godini. Na sastanku su, uz predsjednicu i projekt-koordinatoricu Vesnu Nedić, bile sve članice Upravnog odbora (Ana Jeličić, Dubravka Simendić, Gordana Čiča, Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan) te tri člana projektnih timova (Sandra Kušenić, Snježana Stojanović i Srđan Canjko).
Prvo se razgovaralo o aktivnostima koje su provedene u 2009. godini i o rezultatima koji su proizašli iz tih aktivnosti. Tokom 2009. godine "Oaza" je provodila 11 projekata:

Novogodišnji poklon-paketići
Snježana i Dubravka pripremaju paketiće
"Oazin" projekt "Pomoć starim i nemoćnim osobama" provodi se već šest godina. Kao i prethodnih godina aktivistice Ana, Dubravka, Sandra, Snježana i Stela, koje učestvuju u tom projektu, iz svojih su sredstava izdvojile dio kako bi za korisnike projekta, svoje stare sugrađane pripremile novogodišnje darove.

Ovoga puta u poklon-paketićima našlo se od svega pomalo: keksa, voća, bombona, kave, čaja i naravno čestitka s dobrim željama za božićne i novogodišnje praznike. Paketići su pripremljeni 17. XII, a razdijeljeni su neposredno pred Božić i Novu godinu.

Kreativno druženje
Sretno u novoj godini

Stigao nam je i kraj ove, 2009. godine. Projekti završavaju, rezultati se sumiraju, domjenci i fešte nižu se iz dana u dan. Tome nisu odoljele ni "Oazine" korisnice koje dolaze na radionice iz projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina" pa je u ponedjeljak, 28. XII. 2009. godine, od 18 do 21 sat, u zajedničkim prostorijama Društvenog centra, umjesto kreativne radionice, održano "kreativno druženje" na opće zadovoljstvo korisnica i gostiju, kojih je bilo preko dvadeset.

To je ujedno bila i prilika da uručimo nagradu Željani Laketa kao "Oazinoj" najvolonterki za 2009. godinu kako bismo joj odali priznanje za vrijedno volontiranje u "Oazinim" dječjim radionicama tokom 2009. Diploma i knjiga Igora Mandića znakovitog naslova "U zadnji čas" čini nam se da su stigle u prave ruke i u pravo vrijeme.

Oazina najvolonterka 2009.
Željana Laketa i Ana Jeličić
U ponedjeljak, 28. XII. 2009. godine, na "kreativnom druženju" korisnica "Oazinih" kreativnih radionica za žene, uručena je nagrada Željani Laketa kao "Oazinoj" najvolonterki za 2009. godinu kako bi joj se odalo priznanje za vrijedno volontiranje u "Oazinim" dječjim radionicama tokom 2009. Voditeljica "Oazinog" volonterskog centra Ana Jeličić uručila je Željani diplomu i knjigu Igora Mandića znakovitog naslova "U zadnji čas", za koju je rekla da je stigla u prave ruke i u pravo vrijeme.

Željana je rođena 25. XII. 1985. godine u Osijeku. Da joj je nagrada uručena tri dana ranije, dobila bi je na svoj 24. rođendan. Od rođenja živi u Belom Manastiru. Diplomirala je na studiju razredne nastave na Pedagoškom fakultetu u Somboru i do sada nije uspjela naći stalni posao. Aktivna je kao volonterka u radu s djecom i omladinom. O njenim aktivnostima može se pročitati i u nekoliko članaka na ovim stranicama (ovdje, ovdje, ovdje i ovdje).

Nedjelja, 27. 12. 2009.

Koncert Zdravka Čolića u Osijeku

Koncert Zdravka Čolića
Pjevam danju, pjevam noću

U osječkoj sportsko-nastavnoj dvorani "Gradski vrt" održan je 27. XII. 2009. godine dugoočekivani koncert Zdravka Čolića. U publici su bili i "Oazina" predsjednica te "Oazine" volonterke Sonja Nedić i Željana Laketa. Sonja je za našu internetsku stranicu napisala izvještaj s koncerta, promatrajući nastup s visokih tribina, a Željana je iz parterske blizine snimila fotografije. Evo kako je to bilo:

U nedjelju, 27. XII. 2009. godine, na veliko oduševljenje i starih i mladih, napokon je i u Osijeku održan koncert Zdravka Čolića.

Nedjelja, 27. 12. 2009.

Novi rokovnici, kalendari i olovke

Novogodišnja izdanja
Rokovnik, olovke i stolni kalendar

Već četvrtu godine zaredom Mirovna grupa Oaza za Novu godinu izdaje rokovnik, stolni kalendar i reklamnu olovku s "Oazinim" logom, koje dizajnira i štampa tvrtka "Fist" iz Borova. Kalendari i olovke štampani se u 100, a rokovnici u 20 primjeraka i dijele se "Oazinim" članovima i poslovnim partnerima.

Kalendari se sastoje od tri dijela, koji se mogu preklopiti tako da se dobije polegnuta trostrana prizma. Na prednjoj strani, uz "Oazin" logo i adresu, nalaze se 4 kolor-fotografija koje prikazuju "Oazine" aktivnosti, a na poleđini klasični kalendar sa stiliziranim znacima za sunce, vodu, zemlju i vatru, bez kojih ne bi bilo ni zemaljskih oaza.

Upravni odbor
Sandra, Jelena, Ana, Vesna, Dubravka, Stela, Snježana

U četvrtak, 24. XII. 2009. godine, s početkom u 8 sati, održan je sastanak "Oazinog" Upravnog odbora, posljednji u 2009. godini. Na sastanku je bilo govora o odrađenim aktivnostima iz projekata koji završavaju koncem 2009. godine, o projektima koji se nastavljaju u 2010. godini te o novim projektima s čijom se provedbom počinje u sljedećoj godini. Podnijeti su i izvještaji o radionicama, seminarima i edukacijama održanima u 12. mjesecu, kao i o božićnom sajmu u Osijeku (na kome je učestvovala i "Oazina" ekipa) te o božićnoj predstavi priređenoj u Društvenom centru.

Četvrtak, 24. 12. 2009.

UNHCR-ova razglednica sa zlatovezom

UNHCR-ova razglednica
Baranjski zlatovez

Već smo objavili članak o tome da je 28. XI. 2009. godine profesionalni fotograf u Belom Manastiru snimao "Oazine" i P.G.D.I.-jeve suvenire za UNHCR-ove razglednice. U ovom trenutnu nije nam poznato koliko je takvih razglednica objavljeno, što je od suvenira na njih stavljeno i gdje se mogu nabaviti. Za sada jedino možemo izvijestiti da smo pred Božić poštom primili jednu takvu razglednicu-čestitku sa slikom zlatoveza, koja se sastoji od dva lista dimenzija 15 x 11 cm, s tim da je na drugom listu objavljen tekst na hrvatskom i engleskom jeziku o Mirovnoj grupi Oaza i o P.G.D.I.-ju.

 

Božićni prijem
Ivan Doboš i Vinko Jalšovec
U utorak, 23. XII. 2009. godine, s početkom u 12 sati, u gradskoj je vijećnici upriličen božićni prijem. Gradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš, zajedno sa svojim zamjenicima Nikolom Redžepom i Živkom Jalšovcem, pozvao je na prijem poslovne suradnike te predstavnike gradskih tvrtki, ustanova i organizacija koje imaju sjedište u Belom Manastiru. Među njima se našla i predstavnica Mirovne grupe Oaza Vesna Nedić.
Beli Manastir - Silos (MPI)
Prometna atrakcija - rupe i baruštine na cesti

Na poziv gradonačelnika Grada Belog Manastira Ivana Doboša u utorak, 22. XII. 2009. godine, u gradskoj je vijećnici održan sastanak svih bitnih subjekata za Grada Beli Manastir. Na sastanku su bili predstavnici Baranjske čistoće, Baranjskog vodovoda, Centra za kulturu, Centra za socijalnu skrb, Dječjeg vrtića "Cvrčak", Doma za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", Gimnazije, Glazbene škole, Javne profesionalne vatrogasne postrojbe (JPVP), Stanouprave, Turističke zajednice Baranje te tri predstavnika nevladinih organizacija: Mirela Alagić (P.G.D.I.), Dino Pletikapić (BRICC) i Vesna Nedić ("Oaza").

Beli Manastir, Betonska ulica
Oblaci nad Betonskom ulicom
U prethodnom članku s ovih stranica opisan je sastanak kod belomanastirskog gradonačelnika, održan 22. XII. 2009. godine, na kome su "svi bitni subjekti za Grada Beli Manastir" iznosili projektne ideje za mrežu razvojnih projekata Grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije.

Ideja koja ne košta ništa
Za realizaciju većine iznesenih ideja treba mnogo novca pa one neće skoro biti ostvarene. Evo jedne razvojne ideje koja bi rezultate mogla donijela odmah i koja ne bi ništa koštala. Neka gradonačelnik od svih subjekata koje Grad financira ili pomaže na bilo koji način zatraži da se izjasne što će u sljedećoj, 2010. godini dobrovoljno (volonterski) ili svojim sredstvima uraditi za svoj grad.

Godišnja skupština Udruženja Baranja
Izvršni direktor Milorad Nenadović
U ponedjeljak, 21. XII. 2009. godine, s početkom u 16 sati, u osječkom Hotelu "Mursa" održana je redovna godišnja izborno-izvještajna skupština biljskog Udruženja "Baranja". S obzirom na uspješnu dosadašnju suradnju Udruženje je na godišnju skupštinu pozvalo i predstavnicu Mirovne grupe Oaze pa je, uz članova Udruženja i malobrojne goste, na skupštini bila i "Oazina" predsjednica i projekt-koordinatorica Vesna Nedić.
Ponedjeljak, 21. 12. 2009.

Edukacija o zaštitnoj marki

Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina
Sofija Petrović (stoji desno)

U ponedjeljak, 21. XII. 2009. godine, s početkom u 19 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra, a u sklopu likovno-kreativnih radionica za izradu suvenira, održana je edukacija o zaštitnoj marki. Edukacija je provedena u okviru projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a držale su je "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić i "Oazina" vanjska suradnica Sofija Petrović.

Nedjelja, 20. 12. 2009.

Sajam "Božić u Osijeku"

Božić u Osijeku
Oazin štand u SND Gradski vrt

U subotu i nedjelju, 19. i 20. XII. 2009. godine, u osječkoj Sportsko-nastavnoj dvorani "Gradski vrt", organiziran je božićni sajam pod imenom "Božić u Osijeku", na kome je učestvovalo 110 izlagača, na čijim štandovima nije bilo ni jednog uvoznog proizvoda. Među izlagačima bila je i Mirovna grupa Oaza, koja je izložila suvenire i rukotvorine izrađene na kreativnim radionicama za žene. Izlagači su bili podijeljeni u tri programska dijela – sajam, dječje selo i pivnica.

Bjelobradi darove nosi
Predstava iznenađenja za Oazine mališane
U petak, 18. XII. 2009. godine, od 19 do 21 sat, održana je u zajedničkim prostorijama belomanastirskog Društvenog centra još jedna "Oazina" radionica za djecu u sklopu projekta "Edukacijom protiv ovisnosti", koji financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Radionicu, na kojoj je bilo tridesetero djece, vodila je Stela Fabijan, uz asistenciju Jelene Opačić-Matijević i Ane Jeličić.

Cijela radionica bila je zamišljena kao predblagdanski parti, koji je djecu iznenadio predstavom "Bjelobradi darove nosi" Gradskog kazališta Beli Manastir prema tekstu Mire Gavrana.

Natura 2000
Film Natura 2000 u Osječko-baranjskoj županiji
U petak, 18. XII. 2009. godine, u Ekocentru Zlatna Greda otvoren je Centar za monitoring biološke raznolikosti i zaštitu prirode. Nositelj projekta je Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Na otvorenju je bila i "Oazina" aktivistica Sandra Kušenić, koja nas izvještava da su tada promovirani dokumentarni film "NATURA 2000 u Osječko-baranjskoj županiji" i istoimena brošurica.

Riječ je o krasnom filmu koji, prikazujući prirodne vrijednosti naše županije, želi potaknuti ljubitelje prirode da se uključe u njenu zaštitu. Velik dio stanovništva ovog lijepog kraja nije ni svjestan tih prirodnih vrijednosti, iako možda svaki dan prolazi pokraj njih. Osim Kopačkog rita, u Osječko-baranjskoj županiji postoje još 24 jedinstvena staništa biljnih i životinjskih vrsta.

Srijeda, 16. 12. 2009.

Informativna radionica o SOKNO-u

Informativna radionica o SOKNO-u
Trenerice S. Novota, G. Forčić i J. Kamenko

U srijedu, 16. XII. 2009. godine, u Osijeku, u prostorijama Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (GISKO), održana je informativna radionica o SOKNO-u (Sustavu osiguranja kvalitete za neprofitne organizacije) za primatelje institucionalnih potpora. Radionica se provodila u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva u okviru Sporazuma o razvojnoj suradnji sustavnim ulaganjem u razvoj civilnoga društva.
Radionicu, na kojoj su bili predstavnici 10 slavonsko-baranjskih udruga, održale su Slađana Novota i Gordana Forčić, trenerice riječke Udruge za razvoj civilnog društva "Smarta", inače mentorice SOKNO-a. Pomagala im je Jelena Kamenko iz Volonterskog centra Osijek.

 

Promocija Baranjskog godišnjaka
A. Z. Lončarić, D. Taslidžić, V. Vazdar, N. Bračun
U utorak, 15. XII. 2009. godine, u organizaciji Turističke zajednice Baranje, održana je u Belom manastiru promocija knjige "Baranjski  godišnjak 2010." autora Vladimira Vazdara iz Belišća u izdanju "Print arta". Knjigu su predstavili recenzenti Antun Zlatko Lončarić i Davorin Taslidžić te  direktor Turističke zajednice Baranje Nenad Bračun. Knjiga je realizirana u suradnji sa svim baranjskim općinama i Gradom Belim Manastirom, a predgovor je napisao dr. Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije, koja je također podržala taj projekt. Kako se na promociji našalio autor godišnjaka Vladimir Vazdar, njemu je uspjelo ono što još nikome dosad nije – na projektu izdavanja godišnjaka ujedinio je sve baranjske jedinice loklane samouprave i tri postojeće turističke organizacije (iz Belog Manastira, Bilja i Draža).

Okrugli stol s poduzetnicom
Poduzetnica Violeta Perčić (desno)

U sklopu "Oazinog" projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, tokom 2009. godine održavani su i okrugli stolovi na kojima su poznate baranjske poduzetnice "Oazinim" korisnicama govorile o tome kako su počele svoj posao, jesu li zadovoljne, imaju li problema zato što su žene, isplati li se to što rade…

Prvi okrugli stol (s poduzetnicom Nadom Gledić) održan je 31. III. 2009. godine, drugi 21. IV. (s poduzetnicom Danijelom Bošnjak), treći 25. V. (s poduzetnicom Dušankom Rakić), četvrti 26. V. 2009. (s poduzetnicom Marijom Petrov), peti 1. VI. (s poduzetnicom Maricom Tomšić), šesti 2. VI. (s poduzetnicom Nadeždom Damjanović) i sedmi 15. XII. (s poduzetnicom Violetom Perčić).

Kako stvoriti novi proizvod?
Izlaganje Anice Bilandžić

U ponedjeljak, 14. XII. 2009. godine, u seoskom gospodarstvu "Ivica i Marica" u Karancu održana je edukacija "Kako stvoriti novi proizvod?". Ta je edukacija jedna od aktivnosti "Oazinog" projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Na edukaciji je bilo prisutno 27 "Oazinih" korisnica, a trenerica je bila Ankica Bilandžić, magistra prava, upraviteljica Agroturističke zadruge Bilje plus.

Nedjelja, 13. 12. 2009.

Menadžment volontera u Bizovcu

Menadžment volontera
Jedna od praktičnih vježbi
U subotu i nedjelju, 12. i 13. XII. 2009. godine, u hotelu "Bizovačke toplice" u Bizovcu održana je druga po redu edukacija "Oazinih" volontera. Edukacija je provedena u sklopu projekta "Naučimo volontirati", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Nakon prve edukacije, koja je održana od 22-24. V. 2009. u Orahovici, 20 "Oazinih" volontera anketirali su građane Belog Manastira o tome koliko poznaju volonterstvo u lokalnoj zajednici i prikupili podatke za bazu podataka o građanima koji žele biti volonteri i za bazu podataka o institucijama koje žele primati volontere. Projektom određeni broj građana koje je trebalo anketirati "Oazini" su volontera dobrano premašili, a anketiranje su odradili, a kako bi drugačije - volonterski.

Snimanje za HTV
Milka Kodila i ekipa HTV-a

U petak, 4. XII. 2009. godine, "Oazu" je posjetila tročlana ekipa Hrvatske televizije (HTV) s ciljem da snimi prilog o nezaposlenim osobama u Belom Manastiru. Povod da HTV-ova ekipa izabere baš "Oazu" bio je projekt "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina",  koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Snimanje se prvo odvijalo u zajedničkim prostorijama Društvenog centra, a poslije na belomanastirskom korzu i na jednoj od beljskih "tabli" u okolini Belog Manastira. U snimanju priloga sudjelovalo je šest "Oazinih" korisnica: Sonja Kučera, Milka Kodila, Snežana Vuković, Danica Dubaić i Savica Vujatović.

Nedjelja, 06. 12. 2009.

Prvi "Čvarakfest" u Karancu

O "Čvarakfestu" postoji članak na Vikipediji (pogledati ovdje)! 

Prvi Čvarakfest u Karancu
Ljubomir Kolarević, čvarak-majstor iz Jagodnjaka

Centralni događaj ovogodišnjeg Zimskog vašara u Karancu, koji je održan u nedjelju, 6. XII. 2009. godine, na poljani kod katoličke crkve, s početkom u 9 sati, bila je svinjokolja oko koje se sve vrtjelo. Prvi put je organiziran i "Čvarakfest", takmičenje u spravljanju (topljenju) čvaraka, u koje se uključilo 10 (kako ih novinari nazvaše) čvarak-majstora  iz Baranje i Osijeka. Najboljim čvarcima stručni je žiri proglasio čvarke koje je napravila ekipa karanačkog etnorestorana "Baranjska kuća". Drugi najukusniji čvarci bili su oni karanačkog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG-a) "Tri mudraca", a treće je mjesto zauzeo Robert Dokletal.

Nedjelja, 06. 12. 2009.

Zimski vašar u Karancu

Zimski vašar u Karancu
Oazin štand na Zimskom vašaru
U nedjelju, 6. XII. 2009. godine, održan je četvrti po redu Zimski vašar u Karancu, koji je okupio više od 2.000 posjetilaca i 50-ak izlagača pa je nadmašio sve do sada održane karanačke vašare. Među izlagačima bila je i ekipa Mirovne grupe Oaza sa suvenirima i rukotvorinama izrađenim na kreativnim radionicama za žene, a među posjetiocima bilo je i osamnaestero mališana koji dolaze na "Oazine" kreativne likovno-ekološke radionice za djecu od 7 do 14 godina. Za njih je, naime, "Oaza" organizirala posjet vašaru i izlet na karanačko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) "Tri mudraca".
Nedjelja, 06. 12. 2009.

Izlet u Karanac

Zimski vašar u Karancu
Trčanje u vrećama
U nedjelju, 6. XII. 2009. godine, od 9 do 14 sati, "Oaza" je organizirala izlet u Karanac za osamnaestero djece koja dolaze na kreativne likovno-ekološke radionice u sklopu projekta "Edukacijom protiv ovisnosti", koji financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Tog je dana u Karancu održan četvrti Zimski vašar (na kom je i "Oaza" izlagala svoje suvenire i rukotvorine), a u sklopu njega i prvi Čvarakfest, pa su "Oazini" mališani učestvovali i u tim događanjima, ali su posjetili i obiteljstvo poljoprivredno gospodarstvo (OPG) "Tri mudraca", gdje su s animatorom igrali razne igre i gdje im je priređen ručak.

Nedjelja, 06. 12. 2009.

Završetak "Oazine" škole plesa

Oazina škola plesa
Učili su se standardni i latinoplesovi

U nedjelju, 6. XII. 2009. godine, u zajedničkim prostorijama belomanastirskog Društvenog centra, završila je s radom "Oazina" škola plesa za djecu i omladinu, a u sklopu projekta "Edukacijom i igrom protiv nasilja", koji je financiralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Školu plesa vodio je Srđan Canjko, a plesna mu je partnerica bila Anja Gorup.

U "Oazinoj" školi plesa učili se standardni i latinoamerički plesovi...

Subota, 05. 12. 2009.

Božićni sajam u Petlovcu

Božićni sajam u Petlovcu
Oazin štand: Katica i Milka

U subotu, 5. XII. 2009. godine, u petlovačkom Domu kulture, održani su Božićni sajam, okrugli stol za poduzetnike i podjela paketića povodom blagdana Svetog Nikole. Sajmu se odazvalo 17-ak izlagača, među kojima je bilo i štand Mirovne grupe Oaza, koji su postavile Ana Jeličić i asistentice-volonterke Katica Stupar i Milka Kodila. Dan je bio prilično hladan, ali na sreću svih učesnika sve se odvijalo u zatvorenom prostoru pa "nije bilo zime".

 

Slikarska izložba Tragom ravnice
Dragan Petrovski
U subotu, 5. XII. 2009. godine, u predvorju Kina Beli Manastir, pred brojnom publikom otvorena je slikarska izložba "Tragom ravnice", na kojoj se svojim nekadašnjim sugrađanima predstavio slikar Dragan Petrovski, koji je nekad radio u Belom Manastiru kao zubotehničar te likovni pedagog u osnovnoj i srednjoj školi. Ovaj put izložio je 17 svojih slika, na kojima je realističkim motivima predstavio Baranju iz različitih uglova, što se i vidi iz imena nekih slika: "Pogled sa Banske kose", "Dunavac", "Motiv iz Kopačeva", "Motiv sa Dunava", "Puškaš". Izložbu je organizirao Centar za kulturu Grada Belog Manastira, koji je pripremio i katalog izložbe te pozivnicu.

Godišnje volonterske nagrade
Dobitnici nagrade Volonterskog centra Osijek
U četvrtak uveče, 4. XII. 2009. godine, uoči Međunarodnog dana volontera, u Arheološkom muzeju u Osijeku svečano su dodijeljene godišnje volonterske nagrade Volonterskog centra Osijek (VCO). Uvođenjem volonterskih nagrada 2006. godine VCO želi u Osijeku te Slavoniji i Baranji doprinijeti afirmaciji volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrednovanje doprinosa pojedinaca i organizacija koje rade za opće dobro. U ime Mirovne grupe Oaza dodjeli nagrada prisustvovala je Ana Jeličić.

Ove godine nagrađene su dvije volonterke u kategoriji za volonterski angažman pojedinca te tri udruge u kategoriji za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera. Simboličnu nagradu u drvetu volonterski je izradio kipar Mato Tijardović.

Kreativna radionica za žene
Vrijedne Oazine kreativke

U utorak, 2. XII. 2009. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, u kome je i sjedište Mirovne grupe Oaza, održana je još jedna kreativna radionica u sklopu "Oazinog" projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Utorkom od osamnaest (18) do dvadeset i jedan sat (21) kreativne radionice vodi Ana Jeličić.

Ovaj put nećemo naširoko opisivati što se na "Oazinim" kreativnim radionicama radi, ni kakav je značaj kreativnih radionica za nezaposlene žene, nego ćemo fotografijama pokazati kako se na njima radi,  koje žene rade i što su njihovih ruku djela. Zato ovaj članak treba shvatiti kao malu izložbu rukotvorina izrađenih u prijateljskoj atmosferi koja vlada kad se desetak vrijednih kreativki nađu na jednom mjestu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok