MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Utorak, 20. 05. 2008.

Kvadrila u Belom Manastiru

U dvanaest sati u petak, 16. maja 2008. godine, uz mnoštvo gledalaca, središnji belomanastirski Trg slobode, između "Borova" i nekadašnjeg "Dunav-Belja", kao i središnje trgove u još pet gradova iz Osječko-baranjske županije, zauzeli su maturanti (njih gotovo 3.000), koji su zajedno sa svojim vršnjacima iz brojnih evropskih gradova istovremeno plesali kvadrilu (kvadrilju, kadrilu, četvorku) uz taktove kvadrile iz Štrausove operete "Šišmiš" (Die Fledermaus).
Drugu godinu zaredom belomanastirski maturanti iz Gimnazije te Prve i Druge srednje škole, njih dvjestotinjak, nakon zvuka fanfara, na dan oproštaja od srednjoškolskih klupa, zaplesali su taj francuski dvorski ples, pokušavajući s drugim maturantima oboriti Ginisov rekord u plesanju kvadrile.
Među belomanastirskim maturantima bilo je i onih koji su proteklih godina dolazili na brojne "Oazine" radionice. Njima, a i svim ostalim maturantima, želimo uspješana nastavak školovanja ili brzo nalaženje posla.

Mirovna grupa Oaza svakog petka od 17 do 19 sati održava dječje radionice. Voditeljice Ana Jeličić i Jelena Opačić-Matijević na svakoj se radionici trude djecu zabaviti i zainteresirati, ali i potaknuti djecu da svojim radovima obilježe neke značajne manifestacije. Tako su mališani na dječjoj radionici održanoj 9. maja obilježili Europski tjedan. Na radionici je bilo desetak djece koja su na svoj način crtala i prezentirala evropske simbole.
- Unatrag nekoliko godina obilježavamo Europski tjedan, i to uvijek s djecom. Ove smo ga godine obilježili na dječkoj radionici na kojoj smo crtali simbole Evrope. Sva su djeca bila zainteresirana te su svima pokazala da su i ona aktivna u obilježavanju takvih manifestacija, kaže voditeljica dječjih radionica i predsjednica "Oaze" Jelena Opačić-Matijević.
(Stana Nemet, "Slavonski dom" : 3. idanje : Baranja, 16. V. 2008, str. 13)

Nedjelja, 11. 05. 2008.

Crtež jedne korisnice

Uvećan donji dio palme

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok