MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

U toku mjeseca kolovoza 2007. godine novina na "Oazinom" projektu "Pomoć starim osobama" bila je nabavka 6 bicikala za aktivistice koje obilaze stare osobe. Tu su novinu popratili i mediji ("Slavonski dom" od 23. VIII. 2007), slikom i tekstom.
Tokom spomenutog mjeseca "Oaza" je ostvarila 224 posjeta starim osobama (56 puta nabavka namirnica, 9 puta s tržnice, 9 puta iz apoteke, 15 posjeta liječniku, 50 spremanja, 31 put nabavka hrane za obrok ili priprema obroka, 54 puta čitanje slijepima ili odnošenje besplatnih novina ("Novosti", "Gloria in", SSN iz Mađarske, "Bioklinika", "Slavonski dom", "Autorevija", "Sitni kolači", knjige iz "Oazine" knjižnice ili iz privatnih kućnih biblioteka samih aktivistica). Druženja, razgovora, šetnji ili podjele briga i želja s aktivisticom bilo je u 158 puta, a posebnih zahtjeva 39 puta. 

Utorak, 21. 08. 2007.

Edukacije protiv ovisnosti

Edukacija protiv ovisnosti
Crtež s edukacije protiv ovisnosti
U sklopu projekta DJEČJA "OAZICA" ZA MLADE OD 7 DO 14 GODINA: EDUKACIJA, KREATIVNOST, SPORT I ZABAVA PROTIV OVISNOSTI, koji financiraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, održana je 10. VIII. 2007. godine - u zajedničkim prostorijama Društvenog centra u Belom Manastiru - edukacija o štetnosti korištenja alkohola, cigareta i droga. Edukaciju je držala Miroslava Kralj, liječnica Hitne medicinske pomoći iz Belog Manastira. Pri kraju edukacije djeca su pravila panoe na temu štetnost alkohola, cigareta i droge.
Nakon edukativnih radionica o pravima nezaposlenih osoba, o poticajnim mjerama za zapošljavanje i o korištenju socijalnih privilegija (19. IV; 26. IV; 8. V. 2007) te nakon seminara o unapređenju kvalitete vlastitog života i o realiziranju pomaka na planu vlastitog osnaživanja u Orahovici (19-27. V. 2007), 30 nezaposlenih Baranjki starijih od 45 godina - polaznica tih radionica i seminara, skupa s "Oazinim" aktivisticama, našle su se 8. VIII. 2007. godine na zajedničkom druženju u belomanastirskom Hotelu Patria. Druženje je trajalo od 19 do 21,30 sati.
Na seminaru u Orahovici žene su boravile u dvije grupe, a ovaj su se put našle zajedno. Na druženju su se upoznale i prepričavale dogodovštine iz slavonskog grada u kome su boravile. Podijeljene su im i fotografije iz Orahovice. 
Utorak, 21. 08. 2007.

Izlet u Kopački rit

Oazini mali korisnici
Izlet u Kopački rit

Dvadesetoro djece korisnika projekta DJEČJA "OAZICA" ZA MLADE OD 7 DO 14 GODINA: EDUKACIJA, KREATIVNOST, SPORT I ZABAVA PROTIV OVISNOSTI, koji financiraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, skupa s "Oazinim" aktivisticama Stelom Fabijan, Anom Jeličić, Jelenom Opačić-Matijević i Vesnom Nedić, bili su u nedjelju, 19. VIII. 2007. na izletu u Parku prirode (PP) Kopački rit.
Nakon kratke šetnje, zajedno sa stručnom "vodičicom" i s brojnim izletnicima, sat vremena su se brodicom "Orao" vozili Parkom prirode. Kako je zbog dugotrajne suše vodostaj jako nizak,  plovidba je bila moguća samo jednim kanalom. Izletnici su od vodiča doznali mnoštvo podataka o PP Kopački rit, a mogli su vidjeti i brojne ptičje vrste (npr. čaplje, kormorane, rode itd.).

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok