MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

U natječaju iz područja socijalne skrbi, koji je raspisalo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, za financijsku potporu udrugama iz dijela prihoda od igara na sreću za 2007. godinu, Oaza je dobila donaciju za projekt "Pomoć starim osobama".
Cilj projekta je povećanje brige za starije osobe Belog Manastira kroz zadovoljavanje njihovih potreba. Obuhvatit će se 30 osoba starijih od 65 godina koje žive same i u Belom Manastiru nemaju bliže srodnike.
Iz ovog projekta Oaza je kupila 6 bicikala potrebnih aktivistima za obilazak i pomoć starim osobama.

O Redovnoj sjednici Skupštine Mirovne grupe Oaza Beli Manastir objavljen je članak u trećem (baranjskom) izdanju "Slavonskog doma" od 18. VII. 2007. godine. Članak je napisala Biljana Bekić i mi ga prenosimo u cijelosti:
UDRUGA OAZA ODRŽALA REDOVITU SKUPŠTINU
2006. - najuspješnija godina u radu Oaze

BELI MANASTIR - Na svojoj redovitoj skupštini održanoj u petak, 13. srpnja, Mirovna grupa Oaza ponovno je izabrala staro predsjedništvo, koje se do sada potvrdilo u svom radu. Na mjestu predsjednice i dalje je Jelena Opačić-Matijević, a članovi Upravnog odbora su Stela Fabijan, Vesna Nedić, Gordana Čiča, Dubravka Simendić i Ana Jeličić. Predsjednica je podnijela izvještaj o radu i financijski izvještaj za proteklu, 2006. godinu, koja je za Mirovnu grupu bila najuspješnija do sada.


Članovi "Oazine" Skupštine Članovi "Oazine" Skupštine U petak, 13. VII. 2007. godine, u zajedničkim prostorijama Društvenog centra, održana je Redovna sjednica Skupštine Mirovne grupe Oaza Beli Manastir. Od 36 članova Oaze Redovnoj sjednici Skupštine prisustvovala su 22 člana. Sjednicu je vodilo Radno predsjedništvo u sastavu: Dubravka Simendić, Gordana Čiča i Ana Jeličić, koja je bila i zapisničarka. Ovjerovitelji zapisnika bile su Vesna Nedić i Stela Fabijan.
Redovna sjednica Skupštine imala je sljedeći dnevni red:
1. Godišnji izvještaj Mirovne grupe Oaza Beli Manastir 2006.
2. Financijski izvještaj Mirovne grupe Oaza Beli Manastir 2006.
3. Izbor predsjednika
4. Izbor članova Nadzornog odbora
5. Izbor članova Upravnog odbora
6. Razno

U okviru projekta Edukacijom do društvene reintegracije (Besplatna viša informatička obuka), koji je financiralo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Mirovna grupa Oaza objavila je krajem 6. mjeseca 2007. godine, u 100 primjeraka, bilten-katalog na četiri stranice finog papira, formata 15 x 21 cm, u punom koloru.

Na drugoj stranici tog biltena-kataloga objavljeni su radovi polaznika više informatičke obuke, na trećoj stranici popis svih 47 polaznika koji su aktivno i uspješno sudjelovali u obuci i dobili certifikate te nekoliko fotografija s obuke, dok je na četvrtoj stranici objavljen opširniji tekst o obuci i faksimil "Oazine" internetske stranice s člankom o toj obuci. Bilten su pripremili Miodrag Mokricki i Vesna Nedić, a štampao ga je Grafički obrt FIST iz Borova.

Petak, 06. 07. 2007.

"Naš glas" o Sajmu udruga

Jedanaesta stranica 14. broja "Našeg glasa", glasila Društva osoba s invaliditetom "Baranjsko srce" Beli Manastir, izašlog u 6. mjesecu 2007. godine, posvećena je Sajmu udruga Baranje 2007. Uz kraći tekst objavljene su i četiri fotografije u boji. Na prvoj i trećoj su članovi "Baranjskog srca", na drugoj "organizatori s najbrojnijom ekipom DVD Beli Manastir", dok je na četvrtoj, koja zauzima polovinu stranice, "zajednički snimak svih sudionika Sajma udruga Baranje".

U tekstu piše:
"Već tradicionalno u subotu, 12. svibnja 2007. održan je Sajam udruga u organizaciji Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira, a uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Na Sajmu su se predstavile udruge s cijelog prostora Baranje. Naša udruga ("Baranjsko srce", op. prir.) predstavila je svoje djelovanje, prodavala proizvode koji se izrađuju na našim radionicama, a prikupljena sredstva namijenjena su za kupovinu specijaliziranog kombi-vozila."
Prvi broj "Našeg glasa", kome je puni naziv "Neka se čuje i Naš glas", izišao je u januaru 2004. na 20 stranica A-4 formata i to pripremljen i umnožen na kompjuteru. Od 2. broja  iz decembra 2004. štampa se na 12 do 20 stranica A-4 formata. Drugi broj štampan je crno-bijelo, brojevi 3-6 s vanjskim koricama u boji, a ostali u punom koloru. Od 3. broja navodi se tiraž od 500 primjeraka. Glasilo se dijeli besplatno. Urednici su bili: Josip Mezga (1-6) i Zvonko Andročec (7-14), dok su redakciju činili: Zvonko Andročec, Anrijana Levačić, Jasna Filipović, Zorica Sirotanović-Šipoš, Svjetlana Grujić, Nada Habuš-Oršić i Lidija Vedernjak.

U sklopu projekta DJEČJA "OAZICA" ZA MLADE OD 7 DO 14 GODINA: EDUKACIJA, KREATIVNOST, SPORT I ZABAVA PROTIV OVISNOSTI, koji financiraju Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, održana je 29. VI. 2007. godine - u zajedničkim prostorijama Društvenog centra - edukacija o štetnosti korištenja alkohola, cigareta i droga. Edukaciju je držala diplomirana psihologinja Iva Jeger, profesorica psihologije u Gimnaziji Beli Manastir. Poslije edukacije, kao i uvijek, održan je parti s muzikom i plesom, uz sladoled i osvježenje. Tom prilikom djeci su podijeljene i majice na kojima se nalazi crtež koji su sami izradili. U gornjem dijelu tog crteža prikazan je dječak koji ovisi o alkoholu, cigaretama i drogama ("Zar i ti želiš ovako izgledati?"), a u donjem dijelu dva dječaka i dvije djevojčice koje su vesele i zdrave i u čijem društvu treba biti.
Mirovna grupa Oaza Beli Manastir (u sklopu projekta "Dani udruga Baranje 2007") podarila je Belomanastircima 24. VI. 2007. godine koncert osječkog "Passage banda". Taj koncert, koji je održan na tzv. "Crvenom trgu" (dijelu Trga slobode između robne kuće i sveučilišta) i koji je trajao od osam sati uveče do pola dvanaest, bio je pravo osvježenje u izuzetno toplom i sparnom danu.
Veliki broj posjetilaca, iako ne javno ispred pozornice, uživao je u muzici osječkog benda, sjedeći na klupama po cijelom Trgu slobode, na stepenicama okolnih zgrada, u kafićima (od kojih neki inače nisu otvoreni nedjeljom uveče) ili se šetajući gradskim središtem. Posebno se oraspoložila malo starija generacija, koja je odrasla uz pjesme koje je izvodio "Passage band". Iako plesača ispred pozornice, koji bi podigli atmosferu, nije bilo mnogo, "pasažovcima" to nije smetalo i odradili su svoj dio posla kako i dolikuje, kao pravi profesionalci.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok