MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Četvrtak, 21. 06. 2007.

Koncert na trgu u Belom Manastiru

Mirovna grupa “Oaza” Beli Manastir u sklopu projekta “Dani udruga Baranje 2007.” organizira koncert PASSAGE BAND-a u Belom Manastiru, 24. VI. 2007. (nedjelja) u 20:00 sati.
DOĐITE! ZABAVITE SE! UŽIVAJTE!
Koncert se održava zahvaljujući potpori Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Predstavnica "Oaze" Vesna Nedić bila je učesnica konferencije "Civilno društvo u Hrvatskoj: radovi u tijeku!", koja je održana od 13. do 15. VI. 2007. godine u zagrebačkom Hotelu International. Konferenciju su organizirali AED (Academy for Educational Development), USAID (Američka agencija za međunarodni razvoj), Ured za udruge Vlade RH, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Savjet za razvoj civilnog društva, Europski centar za neprofitno pravo (ECNL) i Trenerski forum (TREF), a pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva Grada Zagreba. Na konferenciji je sudjelovalo gotovo 150 osoba iz cijele Hrvatske. Uz predstavnicu "Oaze", iz Baranje je bila i Jasna Petrović (Udruženje za mir i ljudska prava "Baranja", Bilje). Nužne troškove smještaja i prevoza pokrio je AED.
Cilj konferencije bio je da se obilježi završetak CroNGO-programa (program za hrvatske nevladine organizacije), kao i da se omogući velikom broju udruga da sudjeluju u raspravi o različitim temama važnim za buduću održivost nevladinog sektora. Konferencija se sastojala od plenarnih izlaganja, paralelnih radionica i rasprava usmjerenih na tri glavne teme koje su USAID i AED promicali u posljednjih devet godina i koje su od ključne važnosti za budući razvoj sektora - Zagovarački i zakonski okvir, Financijska održivost i Organizacijski razvoj.
Nedjelja, 17. 06. 2007.

Sportske igre žena 2007.

Oazina ekipaOazina ekipaOazina ekipa povlači konopOazina ekipa povlači konopU subotu, 9. VI. 2007. godine, na rukometnom igralištu Gradskog stadiona u Belom Manastiru, održane su Sportske igre žena 2007. u organizaciji P.G.D.I.-ja i neformalne inicijative "Žene ženama". Sportske igre održane su u sklopu projekta "Organiziranje zajednica - preduvjet razvoja", potpomognutog sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Na Sportskim igrama žena učestvovalo je osam ekipa:
1. Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga", Beli Manastir
2. Udruga žena općine Darda
3. Udruženje za mir i ljudska prava "Baranja", Bilje
4. Udruga žena Branjin Vrh
5. "Leptirice" Tordinci
6. "Društvo Hrvatsko srce - Baranja" Beli Manastir
7. Mirovna grupa Oaza Beli Manastir
8. Projekt građanske demokratske inicijatice - P. G. D. I., Beli Manastir

(Pogled na Australiju i australijsku umjetnost)


U prisustvu gotovo 150 posjetilaca u Velikoj vijećnici zgrade P+8 ("Ljepotica") u Belom Manastiru održana je 11. juna 2007. godine, s početkom u 20 sati, javna tribina pod nazivom "Pod suncem južnog neba (Pogled na Australiju i australijsku umjetnost)". Gošća tribine bila je dr. Zoja Bojić, historičarka umjetnosti, predavačica na Univerzitetu Novog Južnog Velsa u Sidneju (Australija). Tribinu su organizirali Mirovna grupa Oaza Beli Manastir i Centar za kulturu Grada Belog Manastira s ciljem da se Baranjci, posebno Belomanastirci, bolje upoznaju sa životom i radom dr. Zoje Bojić, s predmetom njenog naučnog i stručnog istraživanja te s kontinentom i zemljom u kojoj živi od 1994. godine.

Dr. Zoja BojićDr. Zoja BojićUmjetnost u AustralijiUmjetnost u AustralijiMirovna grupa Oaza Beli Manastir i Centar za kulturu Grada Belog Manastira, u želji da obogate kulturnu ponudu Grada Belog Manastira i uz potporu Australijske ambasade u Zagrebu, organiziraju Javnu tribinu “Pod suncem južnog neba”, posvećenu Australiji i australijskoj umjetnosti. Predavač na Tribini bit će dr Zoja Bojić, historičar umjetnosti s Univerziteta Novog Južnog Velsa iz Sydneya, Australija, čiji je djed po majci dr. Milan Kašanin, književnik i historičar umjetnosti, rođen u Belom Manastiru 21. II. 1895. godine.
Tribina se održava u Belom Manastiru, u ponedjeljak, 11. VI. 2007. godine, u Velikoj vijećnici zgrade P+8 (“Ljepotica”) s početkom u 20.00 sati.
Tribina je podijeljena na blokove, koji nose ovakve naslove:
- Tamo gdje je sve naopačke
- Moje ime je Život
- Čarobna Indija
- Umjetnost pod suncem južnog neba
- Kulturna memorija i aboridžinska umjetnost
- Pogled iz daljine
Nakon Tribine slijedi razgovor i druženje s učesnicima. Tribina je pripremljena volonterskim radom članova "Oaze" i predavačice Zoje Bojić te doprinosom Ede Jurića, ravnatelja Centra za kulturu.
ULAZ SLOBODAN!
Četvrtak, 07. 06. 2007.

Izlet u Zlatnu Gredu


Na kraju projekta EDUKACIJOM DO DRUŠTVENE REINTEGRACIJE (viša informatička obuka: izrada web-stranica, pravljenje prezentacija u Power Pointu i obrada slika), koje je financiralo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, polaznici te obuke, predavač više informatičke obuke Ratko Mrđa, voditeljica projekta Vesna Nedić, predsjednica "Oaze" Jelena Opačić-Matijević, voditeljica "Oazinih" dječjih radionica Stela Fabijan i još neki članovi "Oaze" (ukupno 25 osoba) otišli su u subotu, 2. juna 2007. godine, na izlet i druženje u Zlatnu Gredu. Obišli su Eko centar Zlatna Greda i njegovu okolinu te prošetali bentom uz rukavac Dunava, a potom su se rekreirali igrajući odbojku i badminton u parku uz tikveški dvorac. Tu im je "Oaza" pripremila i malu zakusku i osvježenje.

 

Četvrtak, 07. 06. 2007.

Edukacije protiv ovisnosti

dipl.psihologinja Iva Jeger drži edukacijudipl.psihologinja Iva Jeger drži edukacijuU sklopu projekta DJEČJA "OAZICA" ZA MLADE OD 7 DO 14 GODINA: EDUKACIJA, KREATIVNOST, SPORT I ZABAVA PROTIV OVISNOSTI, koji financiraju Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, svaki posljednji petak u mjesecu odvijaju se - u zajedničkim prostorijama Društvenog centra - edukacije protiv ovisnosti o alkoholu, cigaretama, drogama itd. Edukacije su započele u septembru 2006. godine, a trajat će do kraja 2007. godine.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok