MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Utorak, 29. 05. 2007.

Seminar u Orahovici

Prva grupa žena u obilasku OrahoviciPrva grupa žena u obilasku OrahoviciDruga grupa žena na vidikovcu kod Ružice-gradaDruga grupa žena na vidikovcu kod Ružice-gradaNakon edukativnih radionica o pravima nezaposlenih osoba, o poticajnim mjerama za zapošljavanje i o korištenju socijalnih privilegija, dvije grupe Baranjki (ukupno 30 žena iz Batine, Belog Manastira, Bolmana, Branjinog Vrha, Čeminca, Kneževa, Kneževih Vinograda, Popovca i Šećerane) prisustvovale su seminaru o unapređenju kvalitete vlastitog života i realiziranju pomaka na planu vlastitog osnaživanja u Orahovici od 19. do 27. V. 2007. godine.

Žene su bile smještene u Dječjem odmaralištu "Merkur" Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Za svaku grupu seminar je trajao 3 dana, a polaznice su provele još po jedan dan u obilasku Orahovice, druženju, odmaranju i kupanju. Seminar su držale trenerice iz Bosne i Hercegovine Nurka Babović i Edita Ostojić, poznate aktivistice iz Udruženja žena "Medica"  Zenica

Svakoj grupi jedno prijepodne domaćini su bili članovi Enigmatske udruge Orahovica (EUO): predsjednik Pavo Marko, tajnik Stjepan Varaždinac i Veseljko Domjanović. Vodili su ih u obilazak Orahovice i tom prilikom im pokazali poznatu vodenicu, rijeku Vučicu, staru obnovljenu lokomotivu, škole, Crkvu Našašća sv. Križa, dom za stare osobe …
"Oazine" edukativne radionice o pravima nezaposlenih osoba, o poticajnim mjerama za zapošljavanje i o korištenju socijalnih privilegija održane su 19. IV, 26. IV. i 8. V. 2007, a u sklopu projekta "Određivanje vlastitih prioriteta u poboljšanju kvalitete života". Educirano je 40 nezaposlenih žena iznad 45 godina života.
Na edukativnim radionicama bile su prisutne i predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), predstavnica Poduzetničkog centra Beli Manastir, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira, kao i članice Mirovne grupe Oaza Beli Manastir. Radionice su medijski popratile dnevne novine "Glas Slavonije" i "Slavonski dom".

Daroviti baranjski gimnazijalci
Nakon dodjele certifikata

Projekt "Engleski za darovite baranjske gimnazijalce", financiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a u partnerstvu s Gimnazijom Beli Manastir, nakon četiri mjeseca završio je 14. V. 2007. godine. Tom prilikom učenicima je dodijeljeni certifikat za uspješno i aktivno sudjelovanje na tečaju engleskog jezika.

Taj se tečaj održavao u Gimnazije, u popodnevnim satima. Predavala je "Oazina" aktivistica Gordana Čiča, a radilo se po literaturi "New Opportunities, Education for life", koju je odabrala i predložila Olgica Urošević, profesorica Gimnazije. Tečaj je bio besplatan, kao i svi potrebni materijali za njega: udžbenici, vježbenice, bilježnice, olovke...

Napredni tečaj engleskog jezika završili su: Anja Aćimović, Dajana Ivanović, Dušan Petrović, Dušan Zorić, Dražen Tubić, Olja Uglik, Predrag Milenković, Predrag Vujatović, Robert Veseli, Sonja Nedić, Stefan Kričković i Vedrana Frank.

Druženje nakon posjete Filozofskom fakultetuDruženje nakon posjete Filozofskom fakultetuUčesnici projekta "Engleski za darovite baranjske gimnazijalce": Anja Aćimović, Dajana Ivanović, Dušan Petrović, Dušan Zorić, Dražen Tubić, Olja Uglik, Predrag Milenković, Predrag Vujatović, Robert Veseli, Sonja Nedić, Stefan Kričković i Vedrana Frank, skupa s predavačicom Gordanom Čičom, mentoricom Olgicom Urošević i voditeljicom projekta Vesnom Nedić, posjetili su 7. V. 2007. Odsjek za engleski jezik Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Zahvaljujući prodekanici Višnji Pavičić, za učesnike - koji su podijeljeni u dvije grupe - organiziran je za svaku grupu po jedan sat govornih vježbi iz engleskog jezika, koje su vodile asistentice Romana Čačija i Blaženka Šoštarić.
Nakon posjeta fakultetu skupina Baranjaca se uputila na brod "Galiju", gdje su uz ručak razmijenili utiske.

Srijeda, 09. 05. 2007.

Sajam udruga Baranje 12.05.2007.

Zajednička slika učesnika sajmaZajednička slika učesnika sajmaU sklopu projekta “Dani udruga Baranje 2007.” Oaza je 12.05.2007. organizirala SAJAM UDRUGA na Trgu Slobode. Cilj Sajma je bio: prezentacija programskih aktivnosti udruga koje djeluju u Baranji. Sudjelovalo je 15 udruga sa 97 članova.

Gosti sajma su bili: - Ivica Lučić-Jutromlat
                               - Udruga GORD Dalj
                               - Ženska udruga “Izvor” Tenja
Udruge su  izložile propagandne materijale i svoje proizvode, koje su prodavale u humanitarne svrhe ili za potrebe svojih radionica.
Sajam udruga, kao i sve ostale aktivnosti projekta "Dani udruga Baranje", financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok