MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Program obilježavanja Dana Općine Darda – ponedjeljak, 24. VI. 2019.

  • 11:00 – Proslava crkvenog goda Župe rođenja Svetog Ivana Krstitelja. Sveta misa održat će se u Župnoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja u 11 sati.
  • 18:00-19:00 – Besplatna konzumacija fiša i čobanca za mještane Općine na prostoru SRC-a Đola (pod šatorom). Fiš će pripremiti športska ribolovna društva "Amur" (Darda) i "Bjelica" (Mece), a čobanac Lovačko društvo "Fazan" (Darda).

Vijenac Grada Belog ManastiraVijenac Grada Belog Manastira(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

(Park Grada Mohácsa u Belom ManastiruPark Grada Mohácsa u Belom ManastiruFotoalbum se može vidjeti ovdje)

U Dardi, 22. VI. 2019, u 20 satiU Dardi, 22. VI. 2019, u 20 sati

Otkazuje se radionica 21. VI. 2019.Otkazuje se radionica 21. VI. 2019.Zbog iznenadne spriječenosti voditeljice Sandre Kušenić, otkazuje se "Oazina" zabavna radionica za djecu, koja je bila zakazana za petak, 21. VI. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskom Društvenom centru.

Radionica će se održati sljedećeg petka, 28. VI. 29019. godine, na istom mjestu i u isto vrijeme.

Četvrtak, 20. 06. 2019.

Rode na banderi… (2)

Rodino gnijezdo navrh bandereRodino gnijezdo navrh banderePrije osam godina, 28. V. 2011., objavili smo na ovoj web-stranici zanimljivu ilustriranu vijest (pogledati OVDJE), u kojoj je pisalo i ovo: "... u Bolmanu. Na početku Ulice Vuka Karadžića, uz ogradu grunta na kome je nekad bio poznati Bogdin bircuz, na visokoj banderi koja više ne služi svrsi zbog koje je tu postavljena, nalazi se gnijezdo u kome jedan par roda mirno i neometano odgaja svoje potomstvo."

Ta je bandera još uvijek na istom mjestu, na njoj se i danas nalazi gnijezdo, a u njemu "par roda mirno i neometano odgaja svoje potomstvo". Ne možemo znati je li to isti par od prije osam godina, ali je lijepo primijetiti da rode u Bolmanu nitko ne uznemirava.

Natalija Havelka, Zvonimir Jelinić, Željka Kuljak, Željka Radoš RadičevićNatalija Havelka, Zvonimir Jelinić, Željka Kuljak, Željka Radoš RadičevićU srijedu, 19. VI. 2019. godine, u Osijeku, u Klubu Knjižare Nova, s početkom u 11 sati, održana je panel-rasprava na temu "Sustav besplatne pravne pomoći – problemi i izazovi". Panel-raspravu su organizirali Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek i Centar za mirovne studije iz Zagreba.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu i nedjelju, 22-23. VI. 2019. godine, u Zlatnoj Gredi održat će se festival "Čudesna šuma".

Program

Subota (22. VI.)

  • 13:00-17:00 – Radionica za djecu "Zeleni junaci" (izrada životinjskih tragova u blatu, oslikavanje kamenčića, izrada predmeta od drveta, sadnja čudesnog vrta)
  • 13:00 – DJ Defunct: Picknik lounge
  • 13:30 – "Ružno pače", predstava, Teatar Poco Loco, Zagreb
  • 14:00 – "Postani umjetnik Dunava 2019.", proglašenje pobjednika i izložba najboljih radova

Donacija Nike i Anne ŠtifanićDonacija Nike i Anne ŠtifanićU ponedjeljak, 17. VI. 2019. godine, stigla je nova donacija iz Pule za "Oazinu" burzu odjeće i obuće. U paketu je bilo ženske odjeće za djecu i odrasle. Odjeću su ponovo poslale Nika i Anna Štifanić, kojima to nije prvi put da šalju paket u "Oazu" (vidjeti OVDJE i OVDJE).

Uime svojih korisnika "Oaza" zahvaljuje na donaciji.

Otvaranje 3. Izložbe kolača u JagodnjakuOtvaranje 3. Izložbe kolača u Jagodnjaku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 16. VI. 2019. godine, s početkom u 15 sati, u jagodnjačkoj Etnokući "Sanja" održana je treća "Izložba kolača" u organizaciji Udruge žena "Sretne i spretne". Kolači su bili izloženi na četrdesetak tacni, a bilo ih je preko 60 različitih vrsta. Naime, na nekim je tacnama bilo više, čak i po pet vrsta.

Subota, 15. 06. 2019.

Najava 1. Popovačke grahijade

Najava 1. Popovačke grahijadeNajava 1. Popovačke grahijade

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - OsijekCentar za mir, nenasilje i ljudska prava - OsijekCentar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek i Centar za mirovne studije pozivaju zainteresirane građane na Panel-raspravu "Sustav besplatne pravne pomoći – problemi i izazovi", koja će se održati 19. VI. 2019. godine u Klubu Knjižare Nova u Osijeku od 11 do 13 sati.

Pravo na pristup pravosuđu jedno je od temeljnih ljudskih prava, neodvojivo od ustavnog načela jednakosti svih građana pred zakonom, a zajamčeno međunarodnim, europskim i nacionalnim pravnim aktima. Ostvarivanje tog prava ovisi o dostupnosti pravne pomoći svim građanima bez obzira na njihovo imovno stanje. Postojanje djelotvornog i efikasnog sustava besplatne pravne pomoći u svakoj državi jamac je ostvarivanja ljudskih prava. Taj sustav treba pružiti sigurnost da će prava svih građana biti jednako zaštićena.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Jagodnjačka Udruga žena "Sretne i spretne" poziva zainteresirane da u nedjelju, 16. VI. 2019. godine, s početkom u 15 sati, posjete "Izložbu kolača".

Izložba će se održati u Etnokući "Sanja" u Jagodnjaku, Ulica Branka Radičevića 66.

Kako je bilo 2018. godine, na drugoj "Izložbi kolača", može se vidjeti i pročitati OVDJE.

Veselinka Kastratović (desno)Veselinka Kastratović (desno)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 11. VI. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je edukacijska radionica "Obaviješteni pristanak", na kojoj je bilo 15 "Oazinih" članica i korisnica. Radionicu je održala pravnica Veselinka Kastratović iz Osijeka.

Radionica je jedna od aktivnosti projekta "Informiranje marginaliziranih grupa o pravima", kojega financijski podržava Osječko-baranjska županija. Nositelj projekta je Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, projekt traje dva mjeseca (lipanj i srpanj 2019. g.), a Veselinka Kastratović je i voditeljica projekta. Uz Beli Manastir, nove radionice održat će se u Našicama i Donjem Miholjcu.

Razred 4.a učiteljice Gordane VesićRazred 4.a učiteljice Gordane Vesić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 11. VI. 2019. godine, u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u OŠ Darda održana je četvrta radionica u 4.a-razredu. Radionicu je održala učiteljica Gordana Vesić.

'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor"Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u Osječko-baranjskoj županiji u Osijeku, u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, potpisala je ugovor o financiranju projekta "Baranjski leksikon".

Projekt je prošao na javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga u kulturi Osječko-baranjske županije u 2019. godini. Vrijednost projekta je 1.000 kuna.

Plan raspodjele sredstava prema Programu javnih potreba u kulturi na području Osječko-baranjske županije za 2019. godinu može se vidjeti na web-stranici Županije OVDJE. "Oazin" projekt naveden je u Tablici 2. pod brojem 27.

Stranica 1 od 286
Nalazite se ovdje:
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok