Naši radovi

poz2.jpg

Broj posjetitelja

© Mirovna grupa OAZA

..

"Oaza" na Facebooku

Facebook

NZRCD

Nzrcd

Hrvatski arhiv weba

DAW

"OAZINI" DONATORI

mzos logo

MSPM

Delegacija europske unije

Ured za udruge

OBZGrb Grada BM

CNFCEE

IPA IVUNHCR

AED

 


Novosti
Dobro došli na web-stranicu Mirovne grupe Oaza
Zadnji članak na "Oazinoj" staroj web-stranici...

...Sljedeći će  biti na "Oazinoj" novoj web-stranici!

Logo Mirovne grupe Oaza

 
Drugi broj "Baranjskog lista"

'Baranjski list', broj 2
Naslovnica drugog broja
U srijedu, 27. II. 2013. godine, objavljen je drugi broj "Baranjskog lista", u istoj opremi i s istim tiražom kao i prvi, ali s više vijesti iz Baranje (o prodaji zemlje u Baranji, o zahtjevima udruge "Baranjska brazda", o baranjskom strit-rejseru Borisu Živiću, o mladoj Romkinji Vedrani Klem, o pokladama u Baranji, o bolmanskom voćaru i povrtlaru Predragu Tomaševiću, o mladom violončelisti Hrvoju Hrešću, o belomanastirskom "Tradicijskom korzu", o prodaji "Dunavove" upravne zgrade, o baranjskoj "Noći gladijatora", o baranjskom sportu…), ali su i dalje neke stranice posvećene promociji općina Darda, Draž, Jagodnjak i Popovac.

 
O Menadžmentu volontera u valpovačkim novinama
Lokalni tjednik Valpovština, broj 162, 28. II. 2013.

Članak o Menadžmentu volontera u Lokalnom tjedniku Valpovština

Opširnije...
 
Javna tribina "Paprika 'Baranjka' – pokretač razvoja"

Javna tribina o paprici Baranjki
Milorad Nenadović i Jasna Petrović

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 28. II. 2013. godine, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici, Udruženje "Baranja" iz Bilja organiziralo je javnu tribinu na temu "Paprika 'Baranjka' – pokretač razvoja". Radi se o zaštićenom imenu baranjske mljevene paprike kao jednom od baranjskih brendova.

A sve je počelo s EU-projektom, u sklopu koga je Udruženje "Baranja" organiziralo edukaciju za dvadesetak žena, koje su, pak, postale certificirane proizvođačice paprike.

Opširnije...
 
Tečaj engleskog jezika odgođen za jesen

Tečaj engleskog odgađa se za jesen
Sredinom prvog mjeseca 2013. godine pozvali smo Belomanastirce i Baranjce da se prijave Mirovnoj grupi Oaza ako žele pod vrlo povoljnim uvjetima pohađati početni ili napredni tečaj engleskog jezika. Poziv smo uputili preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te preko sredstava informiranja (lokalnih novina, radio-stanica i web-stranica). Za početni tečaj prijavilo se 13, a za napredni 12 osoba.

Grupa "početnika", međutim, nije se mogla konstituirati. Dvije osobe su odustale iz opravdanih razloga, jedna se predomislila, sedam se nije javljalo na mobitele (broj se više ne koristi, mobitel isključen), jedna nije ostavila nikakav broj telefona…

Opširnije...
 
"Oazin" doprinos uređenju Šećeranskog jezera

'Glas Slavonije', 23-24. II. 2013, str. 12-13 (dodatak 'Magazin')
Spominjanje 'Oaze' u 'Glasu Slavonije'
U subotnjem "Glasu Slavonije" (23-24. II. 2013), na srednjim stranicama dodatka "Magazin", objavljen je veliki članak Ivice Getta pod naslovom "Šećeransko jezero – Od vode za pranje repe preko močvare do turističkog centra" i nadnaslovom "Obnova i izgradnja – Beli Manastir: Grad uskoro dobiva moderan turističko-rekreativni kompleks".

U posebnom okviru pod naslovom "Aktivni i donatori" spomenuta je i velika akcija uređenja jezera koju je "krajem prošle godine" organizirala Mirovna grupa Oaza iz Belom Manastira. Radilo se, zapravo, o volonterskoj akciji "Hoćemo čišće, možemo čišće!", koju su 21. IX. 2012. godine organizirali "Oaza" i P.G.D.I. u povodu Međunarodnog dana mira.

Opširnije...
 
Pripremni sastanak za edukaciju "Menadžment volontera"

Pripremni sastanak za edukaciju 'Menadžment volontera'
U subotu, 23. II. 2013. godine, od 9 do 10 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra, održan je pripremni sastanak zainteresiranih osoba za edukaciju "Menadžment volontera". Edukacija se provodi u sklopu "Oazinog" projekta "Naučimo volontirati", kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih iz dijela prihoda od igara na sreću za 2012. godinu za područje prevencije ovisnosti.

Opširnije...
 
Edukativna radionica u Dalju

Edukativna radionica u Dalju
Josip Sarić, Ministarstvo socijalne politike i mladih
Osječka Udruga za rad s mladima Breza održala je 22. II. 2013. godine, s početkom u 10 sati, edukativnu radionicu na temu "Razvoj socijalnih usluga u privatnom i civilnom sektoru na području rada s djecom, mladima i starijim osobama". Radionica je dio EU-projekta pod nazivom "Mjesto za mene", a održana je u novouređenom Kulturnom i znanstvenom centru "Milutin Milanković" u Dalju. Prisustvovalo joj je 30-ak osoba, među kojima je bila i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić.

Opširnije...
 
"Oazin" Dalmatinac na "Banskoj kosi" (II)

Snimanje razgovora za Radio Bansku kosu
Stana Nemet i Neno Radić
Iako je bilo najavljeno da će razgovor Stane Nemet, novinarke belomanastirskog Radija Banska kosa, i "Oazinog" informatičara i web-dizajnera Nene Radića biti emitiran 14. II. 2013. godine u Staninoj emisiji "Korak ka jednakosti", koja se emitira svakog četvrtka s početkom u 17 sati na frekvenciji FM 96,9 MHz, on je emitiran tek 21. II. Došlo je do neke zabune pa je 14. II. emitiran razgovor s "Oazinom" gerontodomaćicom Dragicom Štalman iz Branjinog Vrha, a Neno je došao na red sedam dana kasnije.

U neko drugo vrijeme redoslijed emitiranja ne bi bio naročito bitan, ali 14. II. je Valentinovo ili Dan zaljubljenih, a Nenu je iz dalmatinskog Solina upravo ljubav dovela u slavonski Višnjevac kod Osijeka pa je o tome i bilo riječi u spomenutom razgovoru. Šteta što nije bilo kako je zamišljeno i šteta što zbog zauzetosti ili zaboravnosti mnogi od nas nisu slušali taj razgovor, ali ako Radio Banska kosa ispuni obećanje i dostavi nam snimak emisije, potrudit ćemo se da omogućimo posjetiocima ove web-stranice da ga preslušaju.

 
Info-radionica u Osijeku

Info-radionica u Osijeku
Informacije o novom natječaju
U četvrtak, 21. II. 2013. godine, od 11 do 15 sati, u Hotelu Osijek održana je informativna radionica na kojoj je predstavljen natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava "Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva" u okviru  IV. komponente IPA-programa "Razvoj ljudskih potencijala". Radionicu je organizirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Vladinim Uredom za udruge i Regionalnim centrom "Šalter" iz Osijeka. Na radionici je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Na radionici su se mogle čuti informacije o tom natječaju, o njegovim ciljevima, prioritetima, o natječajnoj dokumentaciji i općenito o upravljanju projektnim ciklusom. Opći cilj natječaja je da se doprinese uravnoteženom regionalnom razvoju organizacija civilnoga društva.

Opširnije...
 
Poziv na javnu tribinu "Pitajte gradonačelnika"
Ima li nade za Beli Manastir? - Pitajte gradonačelnika!
 
Poziv na javnu tribinu o paprici "Baranjki"
Javna tribina o paprici 'baranjki'
Javna tribina o paprici 'baranjki'
Opširnije...
 
Poziv na karanačku Off-road sarmijadu
2. Off road sarmijada
Gastrospektakl u Karancu
Opširnije...
 
Seminar iz naprednog korištenja Excela

Oazina projekt-koordinatorica za seminaru o naprednom korištenju Excela
Pučko otvoreno učilište Algebra iz Zagreba, u prostorijama svoje podružnice u Osijeku, organiziralo je besplatni seminar "Microsoft Excel – napredno korištenje". Seminar je bio namijenjen osječkim poduzetnicima, a financiralo ga je Ministarstvo gospodarstva. Kako je odaziv poduzetnika bio manji od očekivanog, prihvaćene su i prijave zainteresiranih osoba iz nekih udruga, pa se tako prijavila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, koja Excel koristi u financijskom praćenju dobivenih projekata, kao i u vođenju financijskog poslovanja Mirovne grupe Oaza.

Bilo je predviđeno da će se seminar održavati svakodnevno od 19 do 22 sata (četiri školska sata) od 2. do 8. II. 2013. godine. Zbog bolesti predavača posljednja dva dana odrađena su 14. i 15. II., a seminar je ukupno trajao 20 školskih sati. Predavač je bio Darko Matotek.

Opširnije...
 
Šetanje pasa iz belomanastirskog Skloništa

Veliki odaziv ljubitelja pasa
Prva šetnja pasa iz Skloništa za životinje Beli Manastir održana je 16. II. 2013. godine s početkom u 10 sati i okupila je preko 40 šetača koji su se odazvali sudjelovanju u građanskoj inicijativi "Životinjske priče". Belomanastirci su pokazali koliko im je stalo do životinja jer je jedan pas dobio dvoje ljudskih prijatelja, a oni psi koji nisu smjeli u šetnju, igrali su se u dvorištu Skloništa.

Iznimno velik odaziv volontera iznenadio je i same organizatore: Udrugu za razvoj civilnog društva "BaranjaMedija", Sklonište za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i Savjet mladih Grada Belog Manastira. Psi su zato bili jako sretni jer maženja i ljubavi nikad nije dosta.

Opširnije...
 
Počela osnovna informatička obuka

Pripremni sastanak za osnovnu informatičku obuku
Sredinom prošlog mjeseca oglasili smo da Mirovna grupa Oaza organizira osnovnu informatičku obuku za zainteresirane građane Belog Manastira i Baranje. Poziv za prijavu mogli su čuti slušaoci oba belomanastirska radija (Radio Baranje i Radio Banske kose), pročitati čitaoci "Baranjskih novina", a mogao se vidjeti i na oglasnom prostoru belomanastirske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Ukupno se prijavilo 19 osoba. Međutim, na pripremni sastanak održan  8. II. 2013. došlo ih je samo 10. Dvije osobe rade u smjenama pa su opravdale svoj izostanak, a za ubuduće smatraju da će moći uskladiti posao i ponuđene termine obuke. Zbog zdravstvenih problema odustale su dvije osobe, a jedna zbog financijskih razloga. Zainteresirani polaznici i predavač Srđan Canjko dogovorili su se da će se obuka održavati ponedjeljkom i srijedom od 19 sati te subotom od 12 sati u trajanju od dva školska sata. Obuka će ukupno trajati 60 sati, a prvi sati održani su u subotu, 16. II.

 
Karnevalske krofne

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Pokladni karneval u Belom Manastiru
'Dobre vile' koje dijele krofne i čaj
Kao što smo i napisali u prethodnom članku, u utorak, 12. II. 2013. godine u Belom Manastiru je održan Pokladni karneval, koji se održava već niz godina u organizaciji Grada Belog Manastira, Turističke zajednice Baranje i Centra za kulturu, na veliku radost i veselje vrtićaraca i učenika, kao i svih naših sugrađana. To je dan kad se zaboravljaju brige i problemi svakidašnjice i kad se učesnici prepuštaju svijetu mašte i zabave.

Opširnije...
 
Pokladni karneval u Belom Manastiru

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Pokladni karneval u Belom Manastiru
1.000 učesnika Pokladnog karnevala u Belom Manastiru
U utorak, 12. II. 2013. godine, oko 1.000 sudionika učestvovalo je u tradicionalnom belomanastirskom Pokladnom karnevalu, koji već niz godina suorganiziraju Grad Beli Manastir, Turistička zajednica Baranje i Centar za kulturu. Maskirani klinci i klinceze te tete iz Dječjeg vrtića "Cvrčak", učenici i njihovi učitelji iz OŠ "Dr. Franjo Tuđman", baranjski srednjoškolci te članovi gradskih udruga, praćeni gomilom radoznalaca, defilirali su gradskim ulicama i središnjim trgom, a cilj im je bila Nastavno-sportska dvorana.

Opširnije...
 
"Baranjske ljubavne priče"

Za Valentinovo 2013. - 'Baranjske ljubavne priče'

(Opširnije: Turistička zajednica Baranje i www.osijek031.com)

 
"Milijarda ustaje" i u Hrvatskoj

Globalna kampanja 'Milijarda ustaje'
Globalna kampanja 'Milijarda ustaje'
Na Valentinovo, 14. veljače, Hrvatska i Grad Zagreb pridružit će se globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama pod nazivom "Milijarda ustaje", nazvanoj po broju zlostavljanih žena u svijetu. Kampanja će se istodobno održavati u 198 zemalja, u organizaciji 15 tisuća udruga i pojedinaca, među kojima su i članovi vlada i parlamenata.

Kampanji "Zagreb ustaje protiv nasilja nad ženama" priključit će se brojne osobe iz javnog života: U pola devet kod Sabe, Nina Romić, Zdenka Kovačiček, LeZbor, Vatra, Boa, Plechinger i Kovačići, Ante Perković, Goran Bogdan, Vili Matula, Jewsers, Milan Majerović Stilinović, Jonny and his Rockin' Tunes, Damir Hoyka, Vesna Mimica i VEM, Zagrebački plesni studio, 5 Plesova, Centar salsa i drugi.

Opširnije...
 
«« Početak « Kasnija vijest 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Ranija vijest » Kraj »»

Ankete

Zašto ste na ovoj stranici?
 

ZADNJIH 100 NOVOSTI

© 2018 OAZA